Apa lettem

Prologue

2020. július 19. - teddike

Eltelt több mint egy hét, mióta hazajöttünk a kórházból a kisbabánkkal. Pár nap kórházban tartózkodás után, el sem hiszem, hogy most már egy több mint 10 napos kisfiú boldog apukája vagyok. Boldog? Vajon tényleg így érzem magam, amikor nappalt, éjszakát felcserélve, szinte 2-3 óránként fent vagyunk, pörgünk, megyünk előre a bizonytalanba. Ezt a blogot is azért kezdtem el írni, mert szeretném kiírni magamból azokat a gondolatokat, érzéseket, amiket szülőként, apaként érzek. 

Sok könyvet bújva - a feleségemen keresztül - és olvasva az internet csodálatos világot, valahogy azt érzem, hogy minden gyerek sokkal jobb, kedvesebb, aranyosabb, tüneményesebb mint a miénk. Vajon tényleg a szomszéd gyereke sokkal jobban alszik, vajon a rokon gyereke már két hetesen átaludta az éjszakát? Vajon tényleg odaát jobb csak minden és itt, nálunk nem? Miért van az, hogy ha ez a téma előkerül, mint mindenben, itt is mindenki szakértő lesz rögtön, záporoznak az ajánlások, okos gondolatok, javaslatok, amikkel lassan a nem létező padlást is meg lehetne tölteni.

Pedig, egy 10 napos csecsemőről beszélünk, aki még azt sem tudja, hogy hol van. Szerintem pár nap után jutott egyáltalán el oda, hogy ráébredt arra, már nem ott van, ahol 9 hónapig nevelkedett. Nincs sötét, nincs állandó kaja, fények, ingerek vannak és mindenért meg kell dolgozni. Vagy mindenért meg kell dolgoztatni a szülőket. 

Apa lettem, és bár tudom, tudtam, hogy nem lesz egyszerű, ez az első 10 nap sok boldog de idegeket próbáló pillanatot is hozott. És még csak az elején vagyunk. A "minden percét imádom" részt az elmúlt napok után, senkinek sem tudom igazán elhinni, legyünk őszinték, ez egy nehéz meló, amit minden nap meg kell csinálni. Ez a blog, ha működni fog, azt próbálja majd bemutatni, hogy milyen érzések kavarognak bennem, mit gondolok, csinálok nap mint nap annak érdekében, hogy a babánk szépen fejlődjön, a feleségem sem csavarodjon be néha, pörögjön a meló és legyen időm magamra, magunkra is. 

Lesz majd flashback mert a szülésről beszélni kell, lesz majd live kapcsolás de sajnos flashforward események nem fognak íródni, pedig, néha, nagyon jó lenne!

A bejegyzés trackback címe:

https://becomingadad.blog.hu/api/trackback/id/tr5516036434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása